Lantbrukare och veterinärer
Raviks Gård
"Vi får en kontroll på vilka bakterier som finns i besättningen och tar fram åtgärder tillsammans med veterinären."
Per-Anders Larsson som äger Raviks Gård är glad för de snabba provsvaren och att samarbetet med deras besättningsveterinär nu blir tydligare. Michaela och Örjan som arbetar hos Per-Anders med Bacticam, KetosKoll och KalvKoll har delat upp ansvaret.
Näsgården
"Det var bra med en grundlig genomgång med teori, laboration och provtagning”
Elin Johansson utbildar våra lantbrukare i användningen av Bacticam. Följ med henne under en utbildning hos Amanda och Oskar på Näsgården utanför Örnsköldsvik!
Arjen Van Houten
”Jag har letat efter ett enkelt och pedagogiskt verktyg för att hjälpa oss med kalvhälsan.”
Arjen Van Houtens lantbruk har tittat på flera olika alternativ för att lösa problematiken med kommunikation och åtgärder. När det gäller kalvar, gårdens framtid, är det viktigt att allt blir rätt utfört. Det är avgörande för gården att kalvarna får en bra start.
Skrämsta gård
"Vi får all data samlat om en ko och kan följa allt som hänt med henne. Det är bra."
Vadsbo Mjölk
"Med Agricams system halverade vi antalet mastiter under det första året samtidigt som antibiotikaanvändningen minskade."
Rogsta gård
"Jag tycker om att det är enkelt att använda. Då blir det också gjort"
Opensten Bondgård
"Det är väldigt roligt att använda det här nya, moderna systemet"
Hanna Johansson på Opensten Bondgård anser själv att hon har gott djuröga, men hon tycker ändå att KetosKoll är till stor hjälp i det förebyggande djurhälsoarbetet på gården.
Lantbruket i Duvered
"Tar vi hand om korna så tar de hand om oss"
Berith delar med sig av enkla tips på hur man drastiskt kan förbättra djurhälsan och produktionen per ko. Hon berättar också om hur Bacticam hjälper henne.
Frömansgården
"Häng på – Bacticam är en viktig del för utvecklingen inom lantbruk"
Nu har gården i Dala-Järna varit igång med Bacticam i några månader och har mycket att dela med sig av.
Färanäs
"Framförallt tänker jag att jag får svar snabbare då jag kan göra allt själv."
Största fördelen Cilla Engström på Färanäs ser med bakterieklassificeraren Bacticam är att slippa postgången och få snabbare provsvar. Läs mer om hur hon planerar att arbeta med Bacticam på hennes gård.
Torngård
"Förut hann jag inte med juverhälsoarbetet. Nu är det bara att hitta kon, ta mjölkprov, sätta odlingen, klart!"
Med hjälp av bakterieklassificeraren Bacticam är Emma på god väg att uppfylla sitt mål om att själv få bättre koll på vilka bakterier i besättningen som orsakar vad, hur de sprids och hur hon bäst kan motverka dem.
Womtorp Lantbruk
"Spännande, nytt och innovativt!”"
Christina Winblad, en av ägarna av Womtorp Lantbruk & Entreprenad är en av de första att installera vår prototyp av bakterieklassificeraren Bacticam på gården. I denna kundhistoria delar hon med sig av hennes förväntningar och tankar!
Ellinor Cederlöf
”Det som lantbrukarna själva kan göra med kvalitet tycker jag att de ska få göra"
Ellinor Cederlöf, som är del av nätverket CoKonsult i Härnösand, kommer att utbilda Agricams nya kunder i både Bacticam och KetosKoll.
Jesper Ordell
”För dig som är veterinär är Bacticam en stor möjlighet!”
Bacticam är inget hot utan en stor möjlighet för dig som är besättningsveterinär, med eller utan ViLA säger Jesper Ordell, veterinär. Läs mer om hur han ser på tekniken som Agricam utvecklar.
Lantveterinären
”Det kan hjälpa både veterinären och gården, inte minst att spara in tid.”
Agricam har inlett ett samarbete med Lantveterinären i Tidaholm, Cor van der Beek och Signe Tollig. De ska bedriva utbildning i Bacticam och KetosKoll på gårdar i Västergötland.
Thomas Manske
”Systematisk testning av kors energi- och kalciumbalans efter kalvning kan visa hur besättningen mår”
Information om kalvande kors energibalans - ”koll på ketos” - bör ligga till grund för rådgivning avseende sjuklighet och suboptimal produktion i tidig laktation. Det bör också ligga till grund för övervakning av skötsel, utfodring och inhysning av sinkor.
Miranda Blad
”Med Agricams sammanställda data slipper veterinären göra allt grundarbete själv varje gång.”
Nyligen utökade Agricam sitt team med ytterligare en studentambassadör från SLU – Miranda Blad! Vi snackar om studentambassadörsskapet, digitala lösningar, framtiden och såklart allas hjärtefråga – kor!
Josefin Andersson
"Under studietiden odlade jag bakterier ungefär 15 gånger - Agricams klassificerare har ju tränat så mycket mera, 24 000 gånger. Ju mer den tränas ju smartare blir den."
Josefin börjar nu sin karriär i Västergötland som nyutexaminerad veterinär och hon berättar om hur Agricams lösningar kommer att underlätta i arbetet, och om sin kärlek till kor.