Finngarne Gård ligger utanför Norrtälje och många känner nog till att det är Arlas innovationsgård i Sverige. På Finngarne finns det ca 230 årskor och sex heltidsanställda som arbetar tillsammans med Jörgen Eriksson som äger gården.  De har under våren startat upp Livsmjölk Premium och är igång med de flesta funktionerna. 

På Finngarne finns nu en skärm i personalrummet, där kommer möten och diskussioner att hållas utifrån gårdens djurhälsostatus i realtid som presenteras på Djurhälsoportalen. - Jag tror att det kommer bli jättebra att kunna samla personalen och diskutera djurhälsostatusen och att alla enkelt ser vad som finns att göra under dagen, säger Jörgen. 

Finngarne_Holstein
Ellinor Mattsson och Jörgen Eriksson framför skärmen i personalrummet

Ellinor Mattsson har arbetat på Finngarne sedan 2019 och tycker att de digitala verktygen har bidragit väldigt mycket i kommunikationen mellan djurskötarna. - Jag tycker att det är klockrent! Jag vet precis vad som väntar när jag kommer på morgonen och behöver inte läsa långa texter som vi tidigare skrev till varandra på papper innan vi gick hem för dagen.

Djurskötarna har valt att dela upp arbetet med de olika verktygen. Alla kan använda allt om det skulle behövas men det blir oftast Angelina Ekeram som tar ketosproverna och använder KetosKoll mest.

Precis som att kalvskötarna är de som använder KalvKoll mest. - Vi registrerar alla måltider hos kalvarna och på så sätt vet jag direkt vem som har ätit bra eller dåligt när det är min tur att fodra kalvarna, säger Ellinor Mattsson. 

Canva Design DAFnRt4_FqQEllinor Mattsson tycker att KalvKoll har underlättat kommunikationen på gården

För mer information fyll i intresseformuläret! 

Canva Design DAFnMbsgQNI

Kontakta oss

Vill du veta mer? Fyll i formuläret så hör vi av oss!