Hanne börjar med att säga att de nu fått en tydligare bild av vad för bakterier de brottas med i sin besättning och framförallt har de blivit mer involverade i arbetet kring juverhälsan.

Frömansgårdens personal tittar in i Bacticam skåp

Hanne Nystad, Avel-, djur- och djurhälsoansvarig på Frömansgården i Dala-Järna AB

De har fått snabbare provsvar som sparar tid och de kan behandla kossan rätt och snabbare. Tidigare hade de lång väntetid på provsvar från laboratorium pga trög postgång. Men nu, med snabbare provsvar, kommer de i det långa loppet kunna minska antibiotikaanvändningen i besättningen.  I och med att vi snabbt får reda på tex att det rör sig om kolimastit behöver vi inte sätta in PC utan enbart smärtlindring.

"I det långa loppet kommer vi minska antibiotikaanvändningen"

Förutom det så är det ju kul att stryka och fota och se vad som växer fortsätter Hanne. Tidigare hade de ingen överblick men nu har de data om alla kor på ett ställe. Detta uppskattas också av deras veterinär som dessutom gillar att det går att följa upp behandlingar nu. Hanne avslutar med att säga, häng på, det är innovativt och utvecklande för mjölkföretaget och en viktig del för utvecklingen inom lantbruk. Tips! Avsätt tid för utbildningen så att ni kommer igång snabbt.

"Häng på – det är en viktig del för utvecklingen inom lantbruk"

hanne förmansgården_JPG

Ann-Katrin Gunnarsdotter Andersson, anställd på Frömansgården, vid Bacticamstationen

 

BacticamTM

Bacticam applikation och odlingsplatta

Ta mjölkprov, odla direkt på gård och få svar inom 24 timmar från färdig odling.

Boka demo

Vill du veta mer? Fyll i formuläret så hör vi av oss!